کنعانی: رویکردها، برنامه‌ها و تاکتیک‌ها در دولت جدید شاید متفاوت باشند
  • تیر 26, 1403 ساعت: ۱۴:۳۰
  • شناسه : 85343
    2
    سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سیاست‌های دولت جدید «مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور منتخب ایران به تلویزیون راشا تودی گفت: اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی و رویکردهای کلی نظام که توسط رهبر انقلاب تعیین می‌شوند تغییر نمی‌کنند اما روش‌ها، برنامه‌ها و تاکتیک‌ها ممکن است در هر دولت متفاوت باشند.
    پ
    پ

    «ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه‌ای با راشا تودی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در دولت جدید آقای پزشکیان چه تغییراتی در انتظار کشور است، بیان کرد: «ملت ایران پس از ۵۰ روز از شهادت رئیس‌جمهور در سانحه بالگرد، رئیس‌جمهور جدید کشور را انتخاب کردند و این بیانگر دموکراسی در جمهوری اسلامی ایران است. دولت جدید به عنوان چهاردهمین دولت جمهوری اسلامی ایران در سیاست‌های کلی و خارجه خود براساس اصول قانون اساسی و خط مشی‌هایی که توسط رهبر انقلاب تعیین می‌شوند، عمل خواهد کرد و سیاست‌های کلی تغییر نمی‌کنند.»

    او در ادامه تاکید کرد: «اما با این حال، رویکردها، برنامه‌ها و تاکتیک‌ها در هر دولت متفاوت هستند.»

    سخنگوی وزارت خارجه ایران با اشاره به توسعه روابط با دیگر کشورها خاطرنشان کرد: «ما آماده  توسعه روابط با دیگر کشورهایی هستیم که به یک اندازه تمایل به برقراری روابط با ایران براساس اصول احترام متقابل، برابری و زمینه‌های برابر دارند.»

    کنعانی افزود: این یعنی ما به دنبال پیشرفت روابط سازنده و تحکیم روابط دوستانه با همه کشورها در همه زمینه‌ها از سیاسی گرفته تا اقتصادی و هم‌چنین تجاری، فرهنگی و روابط بین مردم هستیم.

    او با بیان اینکه رئیس‌جمهور منتخب ایران دیدگاه‌های خودش را درباره سیاست خارجه با مردم ایران و تمام کشورهای جهان به اشتراک گذاشته، تاکید کرد: «من قصد ندارم به جای او صحبت کنم و مطالب گفته شده است و می‌دانم که دولت آتی به توسعه روابط با دیگر کشورها ادامه خواهد داد و اصل را برای ایجاد دنیایی بهتر برای همه، همکاری‌های سازنده در مسائل امنیتی و هم‌چنین روابط با کشورهای همسایه و منطقه بنا خواهد کرد.»

    سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت: «بی‌شک منطقه شراکت جدی و تاثیرگذاری را با دولت چهاردهم هنگامی که بر سر کار بیاید خواهد داشت  که در جهت پیشبرد امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی خواهد بود.»

    او درباره سوالی مبنی بر اینکه آیا «همکاری سازنده با همه کشورها» می‌تواند شامل آمریکا و دونالد ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات نوامبر باشد، پاسخ داد: «مسئولیت وضعیت کنونی در روابط ایران-آمریکا بر گردن دولت آمریکا است. از زمان پیروزی جمهوری اسلامی ایران،  دولت‌های ایالات متحده آمریکا از هیچ تلاشی برای اتخاذ رویکرد خصمانه و مداخله‌جویانه علیه ایران دریغ نکرده‌اند. آنها حتی به تعهد خود در چارچوب توافق بین‌المللی – برجام – عمل نکرده‌اند و به طور غیرقانونی از آن خارج شدند. مطمئنم روابط ایران-آمریکا دستخوش تغییراتی خواهد شد البته اگر آمریکا تصمیم بگیرد رویکرد خصمانه‌اش علیه ایران را تغییر دهد. حتی اگر دولت جدیدی سر کار بیاید، این آمریکا است که باید رویکردی جدیدی را اتخاذ کرده و ثابت کند که مایل به عقب‌نشینی از رفتارهای اشتباه گذشته است. نیاز به گفتن نیست که فقط جمهوری اسلامی ایران نیست که در معرض سیاست‌های اشتباه ایالات متحده قرار گرفته است، بلکه بسیاری از کشورهای منطقه در معرض این سیاست‌های اشتباه هستند و از سیاست‌های خصمانه و مداخله‌جویانه آمریکا گله‌مند هستند.»

    او تاکید کرد: «تاریخ ۴۵ ساله جمهوری اسلامی به خوبی ثابت کرده است که ایران تسلیم فشارها نخواهد شد و برعکس به طور صحیح به این رفتارها پاسخ خواهد داد. پیش از هر چیزی، دولت کنونی یا آتی آمریکا باید تعهد عملی خود را به برجام ثابت کرده و به آن بازگردند و تعهدات را اجرا کنند.»

    منبع: ایسنا

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.