کمین‌ ترکیبی و جنگ چریکی؛ راهبرد مقاومت فلسطین برای فرسودن توان ارتش اسرائیل
  • تیر 11, 1403 ساعت: ۱۳:۱۵
  • شناسه : 84779
    6
    از زمانی که مقاومت فلسطین عملیات طوفان الاقصی را در هفتم اکتبر گذشته علیه اماکن نظامی و شهرک‌های اسرائیلی در حومه غزه انجام داد، شاخه‌های نظامی گروه‌های فلسطینی به‌ ویژه گردان‌های قسام و سرایا القدس روش‌های مبارزه خود را از طریق کمین‌های پیچیده و ترکیبی و جنگ چریکی برای مقابله با تهاجم زمینی توسعه داده‌اند.
    پ
    پ

    مقاومت فلسطین غالبا نیروهای خود در غزه را به گردان‌ها تقسیم می‌کند به طوری که در هر منطقه یک گردان رزمی وجود دارد و در هر گردان نیز، گروهان و یگان‌هایی کوچکی وجود دارد با این حال، از آغاز عملیات زمینی اسرائیل در ۲۷ اکتبر، مقاومت، به‌ویژه گردان‌های القسام شروع به تغییر روش‌های مقابله با اشغالگران کرده است.

    مقاومت در عملیات خود از بسیج نیروهای پرشمار خودداری کرده است بلکه بیشتر به قدرت آتش شدید و ایجاد کمین‌های پیچیده در مکان‌های تجمع اشغالگران اسرائیلی تکیه کرده است، کمین‌های پیچیده روش کارسازی برای  مقاومت در وارد کردن ضربات مرگبار به نظامیان اسرائیلی و تیپ‌های رزمی آن بوده است که تاکنون منجر به کشته شدن صدها نفر و مجروح شدن هزاران نظامی از آغاز جنگ شده است.

    شکل و شیوع عملیات مقاومت در مرحله اول جنگ علیه غزه متفاوت بود و بیشتر از عملیات تک تیراندازی و هدف‌گیری مستقیم با راکت‌های ضد تانک و راکت‌های «آل یاسین» و گلوله‌های خمپاره استفاده می‌شد اما در مرحله دوم نبردها، مقاومت به روش‌هایی برای خسته و فرسوده کردن سربازان اسرائیلی از طریق تله‌های انفجاری پیچیده و عملیات‌هایی روی آورده است که مبتنی بر وارد کردن چند ضربه در یک کمین برای گرفتن بیشترین تعداد تلفات است.

    مقاومت پیشتر از مواد منفجره قوی مانند «شواظ» و «بمب مخصوص عملیات استشهادی»، علاوه بر موشک‌های عمل نکرده اسرائیلی و همچنین از تونل‌های بمب‌گذاری شده و خانه‌های انفجاری در مناطقی که نیروهای عملیاتی اسرائیلی حضور داشتند، استفاده می‌کرد اما در مرحله دوم جنگ غزه شاهد روی آوردن مقاومت فلسطین و به ویژه گردان‌های القسام به جنگ چریکی هستیم که شبیه تجربه ویتام در نبردها به دور از سازماندهی سلسله مراتبی است، این روش به دلیل رویارویی با یگان‌های کوچک رزمی با تعداد بسیار کم که از قبل مجهز به وسایل جنگی دفاعی و کمین‌های از پیش آماده شده بودند، یکی از سخت‌ترین روش‌های جنگی برای ارتش‌های کلاسیک مانند ارتش اسرائیلی به شمار می‌رود.

    بر اساس آمار اعلامی ارتش اسرائیل از تلفات خود، حدود ۶۷۲ نظامی در نبردهای مخالف با مقاومت در غزه کشته شدند و بیش از ۴۰۰۰ نفر هم مجروح شده‌اند، در حالی که داده‌های وزارت امنیت نشان می‌دهد که حدود ۲۰ هزار اسرائیلی در دچار معلولیت شده‌اند.

    بسیاری از صحنه‌ها و فیلم‌های پخش شده توسط مقاومت فلسطین در طول ۹ ماه گذشته، شیوه عملیات یگان‌های رزمی از طریق تعداد محدودی از رزمندگان که بین سه تا پنج نفر هستند را نشان می‌دهد تا در صورت شناسایی و رصد، حجم تلفات کاهش یابد.

    در همین ارتباط، «احمد الطنانی»، مدیر مرکز عربی پژوهش‌های راهبردی گفت: مقاومت فلسطین از کمین‌های ترکیبی و روش جنگی چریکی برای پرهیز از تلفات و از دست دادن رزمندگان خود استفاده می‌کند چرا که مرحله سوم جنگ اسرائیل به دنبال فرسودن و گرفتن تلفات از مقاومت است.

    الطنانی گفت: با این شیوه نبرد و کشاندن اشغالگران به منازل و تونل‌های بمب‌گذاری شده، هزینه یورش اسرائیل بالا می‌رود، مقاومت با روش متفاوت عمل می‌کند که با منطق ارتش‌های کلاسیک مغایر است، جنگ چریکی اکنون موجب تلفات سنگین اسرائیل و سردرگمی آنها شده است.

    منبع: شفقنا

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.