این رسانه انگلیسی در مقاله خود به موضوع رقابت بین قدرت های جهان برای نظامهای پرداخت بین المللی پرداخته و نوشت: فیلیپ لین اقتصاددان ارشد بانک مرکزی اروپا به تازگی در یک سخنرانی گفت که معرفی یوروی دیجیتال برای بانک مرکزی اروپا ضروری است.
ماه گذشته نیز پاسکال دونوهو رئیس یوروگروپ متشکل از وزیران دارایی اروپا، از ضرورت بالای پیشرفت در زمینه ارز دیجیتال سخن گفت.
فایننشال تایمز افزود: این اظهارات نشان می دهد که تعرفه هایدونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا حتی توجه کشورهای اروپایی را به خود جلب کرده و برخی از کشورهای اروپایی زنگ هشدار را نسبت به جنگ های ژئواکونومیک آینده به صدا در آورده اند؛ جنگی که ناشی از تلاش واشنگتن برای تقویت سلطه خود بر نظام های پرداخت بین المللی است.
این رسانه به نگرانی اروپایی ها درباره فرمانهای اجرایی ترامپ از جمله در زمینه رمز ارز «استیبل کوین» اشاره کرد که توسط بخش خصوصی و با پشتوانه دلار آمریکا ترویج می شود.
فایننشال تایمز به توافق کلی در میان افراد بانفوذ در دولت ترامپ و صنعت فناوری اشاره کرد و افزود: وجود افرادی همچون ایلان ماسک در ترکیب دولت آمریکا که عمیقا در تجارت فناوری های پرداخت دخیل هستند، به ویژه برای اروپا نگران کننده خواند. این افراد ممکن است در بسیاری از موارد با نخبگان حاکم قدیمی اختلاف نظر داشته باشند اما در مورد قدرت و سود حاصل از حفظ کنترل آمریکا بر نظام پرداخت های جهانی توافق دارند.
در بخشی از این مقاله آمده است: نظامهای پرداخت جهانی به دلایل سیاسی و پیشرفت فناوری در آستانه تغییرات مهمی قرار دارند. استفاده ابزاری از نظام مالی مبتنی بر دلار باعث شده که کشورها به دنبال گزینه های جایگزین باشند. قطع دسترسی به سیستم سوئیفت توسط آمریکا نمونه ای از استفاده ابزاری دولت آمریکا از این نظام است. کشورها و بلوک اقتصادی مانند بریکس در حال بررسی ایجاد سیستم های پرداخت مستقل هستند. فناوری هایی مانند استیبل کوین گزینه های ارزان و فوری را برای سیستم های سنتی ارائه می دهند.
فایننشال تایمز نتیجه گرفت که جنگ برای تسلط بر نظام های پرداخت بین المللی در آینده آغاز شده است و آمریکا به دنبال آن است که در این جنگ پیروز شود.
مردم عادی اروپا ممکن است از این موضوع بی اطلاع باشند اما مسئولان منطقه یورو مصمم هستند که نباید در کنترل فناوری بر اقتصاد شکست بخورند. این انگیزه اصلی برای ایجاد یورو دیجیتال را تشکیل می دهد که اگر بانک مرکزی اروپا سریعا در زمینه آن اقدام کند می تواند رقیبی برای استیبل کوین های دلاری باشند و حتی از آن پیشی بگیرند.
این گزارش هشدار داد اگر استیبل کوین های آمریکایی به طور گسترده ای مورد استفاده قرار بگیرند خطر «دلاریزاسیون دیجیتال» وجود دارد این امر کنترل بانک مرکزی اروپا بر وضعیت پولی داخلی را تضعیف می کند.
«دلاریزاسیون» به وضعیتی اشاره دارد که در آن یک ارز خارجی مانند دلار به طور گسترده ای در اقتصاد داخلی یک کشور برای انجام تراکنش ها، قیمت گذاری و پس انداز استفاده می شود. این امر ثبات اقتصادی کشورها و استقلال و سیاست پولی آنها را به خطر می اندازد.
منبع: ایرنا
ثبت دیدگاه