اروپا در بحبوحه جنگ تجاری با «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا و همچنین در ارتباط با خواسته های وی مبنی بر این که قاره سبز نباید برای امنیت خود به ایالات متحده متکی باشد، به تولیدات دفاعی داخلی روی آورده است.
نیویورک تایمز خاطرنشان کرد که پس از آغاز عملیات ویژه نظامی روسیه در اوکراین در فوریه سال ۲۰۲۲ (اسفند ماه ۱۴۰۰)، تقاضا برای تسلیحات نظامی در اروپا افزایش یافت و همچنان نیز ادامه دارد. بنابراین با توجه به تولید بیشتر تسلیحات نظامی در اروپا، این قاره به دنبال فروش گسترده تر کالاهای خود در بازارهای جهانی است.
«جیانکارلو مزاناتو» یکی از مقامات ارشد شرکت «لئوناردو» که یک پیمانکار دفاعی ایتالیایی است، تاکید کرد که شرایط موجود، ارتش کشورهای بیشتری را به خرید تسلیحات اروپایی تشویق خواهد کرد.
در حال حاضر، هم لهستان و هم ترکیه به جای گسترش ناوگان جت های ساخت آمریکا، به دنبال انعقاد قراردادهای چند میلیارد دلاری برای جنگنده یوروفایتر تایفون هستند.
گزارش ها حاکی از آن است که حتی پیش از این که ترامپ تعرفههای گمرکی جهانی را اعمال کند، سهام دفاعی اروپا در حال افزایش بود، چرا که سرمایهگذارانی که مدتها به این سهام ها توجهی نداشتند، در حال تجدیدنظر در مواضع خود هستند.
کمیسیون اروپا همچنین در ماه مارس (اسفند و فروردین) پیشنهادی را برای افزایش هزینههای دفاعی تا سقف حدود ۸۴۰ میلیارد دلار اعلام کرد.
بانک سرمایه گذاری اروپا همچنین اعلام کرد که قصد دارد دست کم بودجه خود را برای پروژه های امنیتی و دفاعی دو برابر کند.
استفان ام دیویس، یکی از اعضای ارشد برنامه موسسه حقوقی هاروارد در این ارتباط گفت: «آنچه که واقعاً باعث چرخش در عقیده و رویکردها شده، بی میلی آشکار دولت ترامپ برای حمایت از اروپا در امور دفاعی است.»
لازم به ذکر است که برای چندین دهه، بسیاری از صندوقهای بازنشستگی اروپایی سرمایهگذاری مستقیم در تولید سلاحهایی مانند بمبهای خوشهای، سلاحهای شیمیایی، هستهای و بیولوژیکی و مین را ممنوع اعلام کردند. اما پس از جنگ روسیه و اوکراین، سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) با این هدف که از گسترش جنگ در اروپا جلوگیری کند، از دولتها، بانکها و صندوقهای خصوصی درخواست کرد تا در صنعت دفاعی سرمایهگذاری و تولید تسلیحات نظامی را تسریع کنند.
ینس استولتنبرگ، دبیرکل پیشین ناتو، در دسامبر سال ۲۰۲۲ (آذر و دی ۱۴۰۱) گفت که اگرچه سرمایهگذاری در بهداشت، زیرساختها و آموزش همیشه بهترین گزینه است، اما در حال حاضر واقعیت این است که تنها راه حفظ صلح، سرمایهگذاری در صنعت دفاعی است.
منبع: ایرنا
ثبت دیدگاه