پس از شهادت «یحیی السنوار»، سرنوشت اسرای اسرائیلی در غزه چه می‌شود؟
  • مهر 28, 1403 ساعت: ۱۲:۰۲
  • شناسه : 88772
    1
    شهید «یحیی السنوار»، رئیس فقید دفتر سیاسی حماس حتی با شهادت خود اسرائیل را غافلگیر کرد، آنها حتی فکرش را هم نمی‌کردند که در فاصله چند صدمتری خود و در منطقه پرخطری چون رفح بر روی زمین و نه تونل‌ها به دور از اسرای اسرائیلی بتوانند السنوار را پیدا کنند.
    پ
    پ

    شهید السنوار همچنین تصویری که رژیم صهیونیستی می‌خواست با عملیات دقیق و مبتنی بر اطلاعات امنیتی برای خود ترسیم کند و قدرت عملیاتی و اطلاعاتی خود را به رخ همگان بکشد، ناکام گذاشت و کاملا تصادفی طی درگیری تا آخرین رمق دلاورانه مبارزه کرد و به شهادت رسید و انتشار تصاویر آخرین لحظات زندگی وی بزرگترین ضربه به دستگاه‌های تبلیغاتی اسرائیل بود.

    شهادت السنوار طیف گسترده‌ای از اسرائیلی‌ها را شوک و یا اضطراب فرو برده است؛ برخی مرگ او را فرصتی برای امضای توافق و پایان دادن به جنگ می‌دانند و برخی شهادت وی را موجب پیچیده‌تر شدن اوضاع قلمداد می‌کنند، دستگاه‌های امنیتی هم نگران ناپدید شدن اسرا برای همیشه و پدید آمدن ده‌ها «رون آراد» دیگر هستند.(خلبانی که در سال ۱۹۸۸ میلادی در لبنان به اسارت درآمد و دیگر هیچگاه اثری از وی پیدا نشد.)

    کُشته شدن تصادفی السنوار باب سوالات بسیاری را برای کابینه نتانیاهو باز می‌کند، نه تنها در مورد موضوع اسرا و فردی که جایگزین السنوار خواهد شد، بلکه در مورد نیات واقعی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل و اینککه او چه خواهد کرد و چه برنامه‌ای دارد.

    نتانیاهو در واکنش به شهادت السنوار اظهار داشت که جنگ ادامه دارد؛ امری که در تضاد با ادعاهای وی در اولویت بودن مساله ۱۰۱ اسیر اسرائیلی در غزه است.

    محافل اسراییلی همچنین بیم آن دارند که محمد السنوار برادر شهید یحیی السنوار جانشین وی شود، دستگاه‌های امنیتی محمد را تندروتر و سختگیرتر از برادر شهیدش می‌دانند. در این میان، خانواده‌های اسرای اسرائیلی ترس خود را از مرحله بعدی و سرنوشت فرزندانشان پنهان نمی‌کنند.

    روزنامه یدیعوت آحارونوت در شماره امروز جمعه خود به ترس نهادهای اطلاعاتی اسرائیل اشاره کرد مبنی بر اینکه غیبت رهبر حماس که «از کاریزمای قوی برخوردار بود، به نوعی منجر به از دست رفتن کنترل اوضاع در حماس شود و گروه‌های محافظ اسرای اسرائیلی تصمیم بگیرند هرکاری که می‌خواند بکنند و چه بسا از اسرا انتقام خون فرمانده‌شان را بگیرند.

    منبع نگرانی دیگر، نامعلوم بودن سرنوشت اسرا در آینده نزدیک است چرا که باید یادآوری کرد که همه اسرا تحت اختیار حماس نیستند بلکه برخی در نزد جنبش جهاد اسلامی یا گروه‌های دیگر است و اگر توافق تبادل اسرا فورا امضا نشود و گروهی حتی با شراکت حماس بر غزه حاکم نشود، احتمالا پدید آمدن ده‌ها رون آراد دیگر وجود دارد؛ خلبانی که به هنگام منازعه گروه‌های مختلف برای تسلط بر لبنان ناپدید شد.

    «یوسی ورتر»، نویسنده اسرائیلی در هاآرتص نوشت: «با کُشتن السنوار، نتانیاهو فرصت بیشتری برای تبدیل شدن به یک سیاستمدار و احیای شخصیت خود به عنوان یک رهبر و فرمانده به دست آورد، اما به احتمال زیاد او آن را هدر خواهد داد و دوباره از پا منافع شخصی خود قربانی خواهد کرد.»

    ورتر اظهار داشت: «پس از آنکه نتانیاهو تصویری از پیروزی را به دست آورد، هیچ نشانه‌ای در سخنرانی‌اش وجود نداشت که به برنامه‌اش برای بازگرداندن اسرا اشاره کند، بنابراین، خانواده‌های اسرا در سایه وجود بن گویر و اسموتریچ که فصل الخطاب سیاست‌های کابینه در دست آنهاست، همچنان نگران سرنوشت نزدیکان خود هستند.»

    منبع: شفقنا

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.