چرا عملیات حزب‌الله علیه یگان ۸۲۰۰ اسرائیل مهم است؟
  • شهریور 5, 1403 ساعت: ۱۴:۰۶
  • شناسه : 86773
    0
    حزب‌الله لبنان در مرحله نخست عملیات پاسخ به ترور فؤاد شکر، با هدف قرار دادن سری‌ترین واحد اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی، بار دیگر تل‌آویو را شوکه کرد.
    پ
    پ
    «هدف نظامی ویژه‌ای که ما آن را مورد هدف قرار دادیم، پایگاه اطلاعات نظامی یگان ۸۲۰۰ در نزدیک تل‌آویو بود» . این بخشی از سخنان عصر دیروز دبیرکل حزب‌الله لبنان درباره عملیات پاسخ به ترور فرمانده ارشد این جنبش فؤاد شکر در بیروت بود.نویسنده، روزنامه‌نگار و کارشناس نظامی – امنیتی اسرائیلی یوسی ملمن، در کتاب «جاسوسی علیه آرماگدون: جنگ مخفی در داخل اسرائیل» نوشته است؛ هیچ عملیات اطلاعاتی در اسرائیل وجود ندارد که یگان ۸۲۰۰ در آن حضور نداشته باشد و پوشش اطلاعاتی هر عملیات نظامی خارج از اسرائیل، نیز به گردن یگان ۸۲۰۰ است.ساعاتی پس از سخنرانی دبیرکل حزب‌الله، وبگاه‌ها و شبکه‌های عربی بار دیگر به معرفی یگان مورد هدف حزب‌الله و اهمیت هدف قرار دادن آن پرداختند.
    وبگاه شبکه قطری «العربی» امروز دوشنبه با انتشار گزارشی در این خضوض نوشت، یگان ۸۲۰۰، بزرگترین یگان در اداره اطلاعات نظامی اسرائیل است که به «SIGINT» نیز معروف است. این یگان، یگان امنیت سایبری است که مسؤول جاسوسی الکترونیکی با جمع‌آوری سیگنال‌ها، رمزگشایی کدها و هدایت جنگ الکترونیک در ارتش اشغالگر است.وظیفه این یگان محدود به جاسوسی الکترونیکی نیست، بلکه شامل توسعه سازوکارها برای جمع‌آوری اطلاعات و بروزرسانی مستمر آنها، تجزیه و تحلیل و پردازش داده‌ها، ارائه اطلاعات به مقامات ذیربط، نفوذ به پایگاه‌های اطلاعاتی کشورهای متخاصم تل آویو و در صورت لزوم از بین بردن آنها است.در سالهای دهه سی از قرن ۲۰ (۱۹۳۰ به بعد) ، این یگان که به «مجموعه مرکزی» شناخته می‌شد، نخستین فعالیت خود را آغاز کرد که جمع آوری اطلاعات و رمزگشایی بود.روزنامه لبنانی الاخبار نیز نوشت که این یگان، مجهز به مهم ترین فناوری‌های جاسوسی و هوش مصنوعی است که هر روزه از طریق ماهواره‌ها، هک تلفن‌ها، دوربین‌های مداربسته و هر چیزی که به «اینترنت» متصل می‌شود، به‌روز می‌شود. علاوه بر این از طریق پهپادهای شناسایی، اطلاعات مزدوران و جاسوسان مختلف اسرائیل را جمع‌آوری و دسته‌بندی و پردازش می‌کند و اطلاعات و هشدارها را به فرماندهی مرکزی و ستاد کل می‌رساند.به نوشته العربی، در اواخر سال۱۹۴۸، این یگان توسعه یافت و گروه‌های آن در واحد ۸۲۰۰، متشکل از تیم‌های شنود راهبردی و واحدهای سیار، تحت نظارت مردخای آلموگ و آبراهام الونی ادغام شدند.
    در سال۱۹۵۳، این یگان به پایگاه گلیلوت نقل مکان کرد، در آنجا، بخش «مرام» متخصص در سیستم‌های کامپیوتری تاسیس شد و به یک کامپیوتر «ویزاک» ساخت اسرائیل تجهیز شد که قابلیت‌های این یگان را افزایش داد.دستگاه اطلاعاتی رژیم صهیونیستی به‌طور مداوم اطلاعات مربوط به جوانان نخبه در زمینه‌های فناوری را از دوران دبیرستان جمع‌آوری و به‌روزرسانی می‌کند و پس از گرفتن آزمون‌های سخت و حساس، برای این یگان نیرو جذب می‌کند.

    اطلاعات ارائه شده توسط این یگان، قبل از جنگ ۱۹۶۷، موجب دستیابی به پیشرفت‌های بزرگی در این جنگ شد.نخستین افشاگری عمومی درباره هک کردن تماس‌های تلفنی توسط اسرائیل به ۶ ژوئن ۱۹۶۷ باز می‌گردد. یگان ۸۲۰۰ در آن زمان، یک تماس مهم بین رئیس‌جمهور وقت مصر جمال عبدالناصر و شاه اردن حسین بن طلال را رهگیری کرد. در این تماس تلفنی، عبدالناصر سعی کرد اردن را به تشدید اقدام نظامی ترغیب کند. گفت‌وگویی که از طریق رادیو ارتش رژیم صهیونیستی پخش شد.در سال۲۰۰۴، سازماندهی یگان ۸۲۰۰ به عنوان یک آژانس اطلاعات مرکزی اسرائیل با مدیریت غیرنظامی آغاز شد و در سال۲۰۰۶ میلادی در طول جنگ ژوئیه در لبنان، این واحد در جمع‌آوری اطلاعات در مورد شخصیت‌های ارشد حزب الله نقش‌آفرینی کرد.در سال۲۰۱۰ میلادی روزنامه فرانسوی «لوموند دیپلماتیک» فاش کرد که این یگان، یک پایگاه نظامی بزرگ در صحرای نقب به نام پایگاه «اوریم» واقع در ۳۰ کیلومتری بئر السبع را اداره می‌کند. پایگاهی که یکی از بزرگترین پایگاه‌های شنود در جهان محسوب می‌شود و قابلیت رصد تمامی ابزارهای ارتباطی اعم از تماس، ایمیل و غیره را در کشورهای خاورمیانه، اروپا، آسیا و آفریقا دارد.این یگان در طول فعالیت خود در چند عملیات خرابکاری بین‌المللی شرکت کرده که مهمترین آن، حمله به رآکتور‌های هسته‌ای عراق و سوریه به ترتیب در سال‌های ۱۹۸۱ و ۲۰۰۷ است.به اعلام روزنامه انگلیسی گاردین، یگان ۸۲۰۰، در ساخت بدافزار استاکس‌نت برای خرابکاری در تاسیسات هسته‌ای نطنز در سال۲۰۰۷ نیز نقش داشته است.در اوایل آوریل گذشته، گاردین هویت فرمانده این یگان را برغم تمام تلاش‌های دستگاه‌های امنیتی اسرائیل برای مخفی ماندن آن، فاش کرد و مدعی شد که وی ژنرال «یوسی شریئل» نام دارد.
    در مقابل، سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی هم نفوذ به اطلاعات یگان ۸۲۰۰ و افشای اطلاعاتی درباره فرمانده این یگان را به صورت ضمنی تایید کرد و بر ضرورت تلاش برای جلوگیری از تکرار چنین نفوذهایی تاکید کرد.
    به نوشته العربی، با وجود تمام تکنولوی در دسترس یگان ۸۲۰۰، این یگان نتوانست عملیات «طوفان الاقصی» کتائب القسام شاخه نظامی حماس علیه رژیم صهیونیستی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ را شناسایی کند.تا جایی که رئیس سابق امان ژنرال ذخیره عاموس ملکا در مصاحبه با روزنامه «اسرائیل هیوم» درباره شکست اطلاعاتی، عملیاتی و فرماندهی یگان ۸۲۰۰ پس از حمله ۷ اکتبر گفت که این امر موجب شد تا به کار بسیاری از افسران ارتش حاضر در این یگان پایان داده شود.
    یک منبع امنیتی در گفت‌وگو با الاخبار گفت که یکی دیگر از ماموریت‌ها یگان ۸۲۰۰، جذب مزدور برای خود در لبنان است و شامل افرادی می‌شود که به زبان‌های عربی و فارسی مسلطند و اکثر مزدورانی که در نخستین مرحله از کار خود توسط دستگاه‌های امنیتی لبنان دستگیر شده‌اند، افرادی بودند از طریق شبکه‌های اجتماعی جذب این یگان شده‌اند.پس از ۷ اکتبر و رسوایی این یگان در شناسایی عملیات کتائب القسام، این یگان برای شناسایی و ردیابی اهداف به داده‌های اطلاعاتی که ماهواره‌ها، دوربین‌های نظارتی می‌فرستند و نیز هک تلفن‌های غیرنظامیان اطراف هدف خاص و سیستم‌های هوش مصنوعی تکیه می‌کند.
    منبع: فارس

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.