ارزیابیها در رژیم صهیونیستی حاکی از آن است که عادیسازی با عربستان سعودی به دلایل مختلفی بعید است. از مهمترین این دلایل، تحریمهای اخیر کابینه اسرائیل علیه تشکیلات خودگردان فلسطین و تصمیم این کابینه به تداوم شهرکسازی در کرانه باختری و امتناع تلآویو از ایجاد یک روند سیاسی منتهی به تشکیل کشور فلسطین است.
امری که صدای وزارت خارجه عربستان سعودی را بلند کرد و طی بیانیهای شهرکسازی در کرانه باختری را به شدت محکوم و اعلام کرد که این اقدام، «فرصتهای صلح را تضعیف میکند» و «در امتداد نقض قوانین بینالمللی» است. ریاض همچنین نسبت به عواقب وخیم این اقدام هشدار داد که از نظر آن به ثبات منطقه آسیب میزند و به «افزایش درگیریها» و تضعیف امنیت منجر خواهد شد.
روزنامه اسرائیل هیوم نوشت که ریاض همچنین از ترکیب کنونی کابینه افراطی اسرائیل ناراضی است. کابینهای که تمایلی به دستیابی به توافق ندارد. لذا عربستان سعودی ترجیح میدهد که منتظر انتخابات بعدی در فلسطین اشغالی بماند تا شاید احزاب دیگری به قدرت برسند.
مانع دیگر این است که خاندان پادشاهی در ریاض به خوبی میداند که آینده جو بایدن مشخص نیست. رسانههای سعودی مناظره تلویزیونی رئیسجمهور کنونی آمریکا و رقیب او دونالد ترامپ را با دقت و وسواس بالایی پوشش دادند. مناظرهای که ممکن است نتیجه آن کودتای حزب دموکرات علیه بایدن و انتخاب نامزدی قویتر از او برای رقابتهای انتخاباتی است.
بر این اساس، بایدن رئیس جمهور ضعیفی تلقی میشود که هیچ فایدهای برای امضای توافقی که ریاض در آرزوی انعقاد آن بود، که همان توافق دفاعی و امنیتی مشترک است، ندارد.
این در حالی است که عربستان تاکنون بارها اعلام کرده که یکی از شروط اصلیاش برای پیشبرد موضوع عادیسازی روابط با رژیم اسرائیل، ایجاد مسیری روشن برای راهحل نهایی مساله فلسطین که بر اساس آن کشور مستقل فلسطینی بر اساس مرزهای سال ۱۹۶۷ به پایتختی قدس شریف تشکیل شود، است.
در همین راستا نیز، «خالد بن بندر» سفیر عربستان در لندن حدود دو هفته پیش عادیسازی روابط کشورش با رژیم صهیونیستی اسرائیل را «بسیار بعید» دانست و گفت که «عادیسازی روابط ریاض و تلآویو به قیمت از دست دادن حقوق مردم فلسطین انجام نمیشود».
منبع: فارس
ثبت دیدگاه