وبگاه المیادین نوشت: «به گفته وال استریت، اگرچه سالها کارزارهای طرفدار فلسطینیها که خواستار بایکوت جهانی اسرائیل شدهاند، تنها حمایت محدودی پیدا کرده است اما در ماههای پس از شروع جنگ در غزه، حمایت از منزوی کردن اسرائیل افزایش یافته است».
روزنامه آمریکایی میگوید این دگرگونی زندگی حرفهای اسرائیلیها را تغییر داده، به شرکتها آسیب میزند و اقتصاد کشوری با جمعیت ۹ میلیون نفر را تحت تأثیر قرار میدهد که این هم به همکاریهای بینالمللی، حمایت دفاعی، تجارت و تحقیقات علمی آن بستگی دارد».
وال استریت از مدلی از تحریم علمی صحبت کرد که با توصیههای «کمیته اخلاق در دانشگاه گنت در بلژیک» برای پایان دادن به «همه اشکال همکاری تحقیقاتی با مؤسسات اسرائیلی در پایان ماه می» ارائه شد.
این کمیته همچنین بر اساس مقاله فوق الذکر خواستار تعلیق مشارکت اسرائیل در برنامههای تحقیقاتی و آموزشی در سراسر اروپا شد که اغلب به بودجه اتحادیه اروپا بستگی دارد.
این مقاله در وال استریت ژورنال آمریکایی در پایان میگوید که اسرائیلیها دیگر در بسیاری از دانشگاههای اروپایی از جمله شرکت در همکاریهای علمی استقبال نمیکنند و شرکت آنها در مؤسسات فرهنگی و نمایشگاههای دفاعی به طور فزایندهای تابو شده است.
در همین رابطه روزنامه هاآرتص تایید کرد که دولت اسرائیل پس از ۸ ماه جنگ مستمر، هیچ دستاوردی در کارنامه خود ندارد و برعکس، در همه سطوح با یک سری شکستها و آسیبهای امنیتی، اقتصادی و اجتماعی مواجه است.
این روزنامه توضیح داد که “اسرائیل” در معرض موج جزر و مدی تصمیمات اروپایی است که به اقتصاد و موقعیت آن آسیب میرساند، همچنین تقریباً هر روز در معرض تصمیمات خارجی است که باعث فرسایش اوضاع میشود.
این روزنامه با تاکید بر اینکه تحریم در حال گسترش است و تاثیر بلندمدتی بر هزینههای زندگی و رقابت در اسرائیل خواهد داشت، خاطرنشان کرد: اسرائیل در ماههای اخیر شاهد افزایش قیمتها در پسزمینه جنگ بوده است.
منبع: شفقنا
ثبت دیدگاه