این رسانه آمریکایی با اشاره به رویارویی آشکار نظامی اخیر میان ایران و رژیم صهیونیستی نوشت: رهبران منطقه تا حد زیادی پذیرفته اند که نمی توانند در خاورمیانه ای که همچنان درگیر خصومت های گذشته است، به رویکردهای راهبردی و منافع ملی خود، برسند و این درک، به آرامی در حال شکل دادن به یک خاورمیانه واقعاً جدید از درون است.
«نشنال اینترست» با تاکید بر این که رویکردهای کشورهای منطقه یک شبه تغییر نخواهند کرد نوشت: با این حال مرتبط کردن تغییرات کوچک از هم گسیخته در طول سال های گذشته نوید دهنده تغییرات بزرگ در منطقه است.
این تحلیل با اشاره به پایان محاصره قطر، تلاشهای عادیسازی مجدد دولتهای خلیج فارس با رژیم سابق بشار اسد(رئیس جمهوری سابق سوریه)، آتشبس در یمن بین ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی و حوثیها و همچنین توافق عادیسازی مجدد روابط میان عربستان سعودی و ایران تاکید کرد : هر یک از این رویدادها منعکس کننده میل عملگرایانه رهبران منطقه برای تمرکز بر توسعه اقتصادی از طریق همکاری های درون منطقه ای است.
بخش دیگری از این تحلیل عملیات «طوفان الاقصی» را به عنوان محرک قابل توجه و تاثیرگذار عمل گرایی کشورهای منطقه توصیف کرده و می نویسد: بسیاری از کارشناسان و رهبران منطقه ای نگران این موضوع هستند که حمله و پاسخ بعدی اسرائیل به یک درگیری منطقه ای با ابعاد گسترده تر دامن بزند، ترسی که در گذشته، به دلیل بی اعتمادی رهبران منطقه به همسایگان خود و امتناع از همکاری با کشورهای منطقه محقق می شد.
بنابر این تحلیل پس از توافقات اخیر میان ایران و عربستان سعودی منطقه شاهد همسوئی بیشتر در مورد مسئله فلسطین است. با این حال، همکاری فراتر از منافع آشکار در جلوگیری از آغاز یک جنگ منطقهای فراگیر موضوعی است که در حال حاضر توافق بر سر آن نسبتاً آسان تر شده است. در واقع، روندی فراتر از تلاش برای نفوذ و قدرت نسبی در منطقه در حال شکل گیری است که می توان به همکاری های دیپلماتیک و اقتصادی رو به گسترش اشاره کرد.
نشنال اینترست در پایان با اشاره به امیدواری رهبران منطقه برای ورود به عصری جدید در خاورمیانه ای که توام با توسعه اقتصادی، تجارت و ثبات باشد تاکید کرد: این هدف اگر رهبران منطقه واقعا تصمیم بگیرند این کار را انجام دهند، همواره قابل دسترس بوده است.
منبع: ایرنا
ثبت دیدگاه