در این مقاله فارن پالیسی آمده است که سیاستهای نامنسجم دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، رشد چین در منطقه آسیا – اقیانوسیه را تسریع و دههها نفوذ آمریکا را تضعیف میکند.
به نوشته رابرت مَنینگ، پژوهشگر ارشد اندیشکده آمریکایی “استیمسون”، درحالیکه تحولات امنیتی به طور تاریخی نقش آمریکا را بهعنوان یک ضامن امنیت تقویت کرده، سلطه اقتصادی چین اقتصادهای منطقه را یکپارچه ساخته و آمریکا را به حاشیه میبرد. بدین ترتیب واشنگتن از توافقنامههای تجاری کلیدی مانند “موافقتنامه جامع و مترقی برای مشارکت ترانس پاسیفیک” (CPTPP) و “مشارکت اقتصادی جامع منطقهای” (RCEP) حضور ندارد.
در ادامه این مطلب آمده است: تعرفههای سرسامآور ترامپ، قطع وابستگی به چین و درخواست از متحدان برای هزینه بیشتر در امور دفاعی، اقتصاد کشورهای آسیایی را مختل کرده و اطمینانپذیر بودن آمریکا را کاهش میدهد. دستور کار «اول آمریکا» ترامپ و برچیدن ابزارهای قدرت نرم، مانند سازمان امدادرسان USAID و صدای آمریکا، نشانه دوریگرفتن او از نظم پس از جنگ جهانی دوم است.
منینگ نوشت: علیرغم تعهدات امنیتی آمریکا، تصمیم ترامپ در مرتبط ساختن امور تجاری و دفاعی و از جمله فشار بر ژاپن، کره جنوبی و تایوان برای افزایش هزینههای دفاعی، تردیدهایی را در مورد شراکت آمریکا ایجاد میکند. تعرفههایی که قطبهای آسیایی تولید مانند ویتنام و تایلند را هدف قرار میدهند، ثبات اقتصادی را تهدید کرده و به طور بالقوه کشورهای آسیایی را به سمت چین سوق میدهند. در نتیجه، برخی از متحدان آمریکا مانند کره جنوبی و ژاپن در حال بررسی تجارت سهجانبه با چین بوده و اروپا نیز روابط نزدیکتر با سازمانهای تجاری آسیایی را مدنظر قرار داده است.
این مقاله با برجسته ساختن خطر دلارزدایی علیه اقتصاد آمریکا، نوشت که همزمان با آنکه ثبات مالی آمریکا از سوی کشورهای آسیایی زیر سؤال رفته و چین از گامهای اشتباه آمریکا بهرهبرداری میکند. از سوی دیگر روابط آمریکا و چین همچنان بحرانی است و جناحهای رقیب در واشنگتن سیاست واحدی را در ارتباط با این کشور در دست ندارند.
این مقاله در خاتمه نتیجهگیری کرد که غیرقابلاعتماد بودن آمریکا همراه با ماندگاری جغرافیایی و اقتصادی چین، نقش واشنگتن را بهعنوان رهبر امنیتی منطقه تهدید میکند.
منبع: ایرنا
ثبت دیدگاه