«فایننشال تایمز» با طرح این سوال که «آیا دلار میتواند پادشاه ارزها باقی بماند؟»، گزارش داد: زمانیکه اقتصاددانان میخواهند نقش برجسته دلار را بهعنوان تنها ارز جهانی توضیح دهند، به عوامل ساختاری مانند سهم آمریکا از تولید ناخالص داخلی (GDP) جهانی یا عمق و نقدینگی بازارهای مالی این کشور اشاره میکنند.
این روزنامه انگلیسی ادامه داد: این رویکرد مبنای دیدگاه خوشبینانه بسیاری از فعالان بازارهای مالی است که معتقدند، صرفنظر از هر اتفاقی که بیفتد، تا زمانی که آمریکا همچنان اقتصاد پیشروی جهان باقی بماند، دلار بهعنوان پناهگاه امن آن باقی خواهد ماند.
این گزارش تاکید کرد که قدرت ارزهای بینالمللی تنها به اعداد و دادههای اقتصادی وابسته نیست، بلکه به سیاستها و اقدامات سیاستمداران نیز بستگی دارد که میتوانند این موقعیت را تقویت یا تضعیف کند.
«فایننشال تایمز» در این باره توضیح داد: این انسانها بودند که با برداشتن گامهای مهم، نهادهایی را بنا کردند که دلار را به ارزی بینالمللی تبدیل کرد و همچنین این افراد خواهند بود که در نهایت تعیین میکنند آیا این نهادها باقی میمانند یا از بین میروند.
این روزنامه افزود که دولت دوم دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا یادآوری میکند که «اعداد خام» تا حدی میتوانند واقعیت را نشان دهند که بدین معناست که سیاستهای آن تاثیرات مهمی بر اقتصاد جهانی و موقعیت دلار داشته است که صرفاً با تحلیل دادههای اقتصادی مانند سهم آمریکا از تولید ناخالص داخلی قابل پیشبینی نبود.
منبع: ایرنا
ثبت دیدگاه