شواهد نشان دهنده این است که با حضور دونالد ترامپ در کاخ سفید نه تنها وعده های انتخاباتی اش مبنی بر عدم حضور در جنگ ها و حتی خاتمه دادن به جنگ های موجود محقق نشد بلکه بالعکس عمل کرد و بعد از مواضع تند و ستیزه جویانه آمریکا علیه کشورهای مختلف اکنون نیز در منطقه غرب آسیا به دنبال جنگافروزی، مخالفت با صلح و آتشبس و حمایت از اقدامات شرارتآمیز رژیم صهیونیستی است.
در وهله اول، باید اشاره کرد که چراغ سبز به نتانیاهو برای ادامه جنایتهای رژیم صهیونیستی در غزه داده شده است؛ نه تنها از آتشبس میان حماس و اسرائیل حمایت نمیشود، بلکه با ارسال کمکهای مالی و نظامی، رژیم صهیونیستی برای ادامه این تجاوزات تشویق میشود.
با توجه به این شرایط، به طور طبیعی مردم غزه و حماس هم دفاع خواهند کرد، و جنگ تشدید خواهد شد و دایره آن گسترش خواهد یافت، همانطور که می بینیم یمن وارد جنگ شده و از اینکه آتش بس انجام نشده و رژیم صهیونیستی به جنایات خود ادامه می دهد بعد از مهلت چهار روزه از ورود کشتی های غیر تجاری به دریای سرخ ممانعت کرده است به این بهانه آمریکا و انگلیس
همان جنایاتی را که اسرائیل در غزه انجام میدهد در یمن تکرار میکنند و به زیرساخت ها و مردم بی پناه حمله می کنند.
اگرچه این نوع اقدامات مردم یمن را از صحنه بیرون نخواهد کرد و پاسخ داده و خواهند داد اما این رویکرد ترامپ قطعاً موجب افزایش تنشها در منطقه غرب آسیا خواهد شد و به این ترتیب پای قدرتهای دیگر را نیز به این مناقشات باز خواهد کرد.
با تداوم جنگ در غرب آسیا، بعید است صلح در اوکراین هم ایجاد شود و با توجه به ورود امریکا در باتلاق جدید به به نظر می رسد شرایطی سخت تر از اشغال افغانستان و عراق برای سربازان و نظامیان آمریکا رقم خواهد خورد.
در این شرایط، وظیفه تمامی کشورهای صلح دوست جهان، قدرتهای بزرگ، و قدرتهای منطقهای و بینالمللی است که با فعالسازی ظرفیتهای خود در سازمان ملل متحد و به خصوص مسلمانان در سازمان همکاری اسلامی، در مقابل این اقدامات ایستادگی کرده و مانع از ادامه این روند توسط دولت آمریکا شوند.
در این میان، نقش دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران نیز بسیار مهم است. ضروری است که ایران، کماکان مانند گذشته، به صورت تاثیرگذار وارد میدان شده و برای استقرار صلح، امنیت و استقلال در منطقه غرب آسیا، تلاش نماید.
منبع: کافه دیپلمات
ثبت دیدگاه