اندیشکده آمریکایی: ایران برنده دور اول مذاکرات با ایالات متحده بود
  • فروردین 26, 1404 ساعت: ۱۴:۲۵
  • شناسه : 94088
    0
    اندیشکده شورای روابط خارجی در یادداشتی درباره اولین دور از گفت‌وگوهای غیرمستقیم میان تهران و واشنگتن تاکید کرد ایران به وضوح برنده این دور از مذاکرات بود.
    پ
    پ

    اندیشکده آمریکایی در یادداشت تحلیلی خود نوشت: مذاکرات هسته‌ای تهران و واشنگتن روز شنبه در مسقط با میانجی‌گری وزیر امورخارجه عمان آغاز شد. واضح است که دور اول گفت‌وگوها به نفع ایران تمام شد. اول اینکه، آمریکا خواستار مذاکره مستقیم بود، در حالی‌که ایران خواستار مذاکرات غیرمستقیم بود. گفت‌وگوها در عمان نیز غیرمستقیم برگزار شد. به نظر می‌رسد که میان استیو ویتکاف، نماینده آمریکا و عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، سلام و مصافحه‌ای وجود داشته است، اما نه بیشتر از این.

    دوم اینکه، مذاکرات عمان تنها درباره برنامه هسته‌ای بود، انتقادی که همواره علیه برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) – توافق هسته‌ای دوران باراک اوباما در سال ۲۰۱۵ – مطرح بود که مساله برنامه موشکی ایران و حمایت این کشور از گروه‌های منطقه‌ای را در بر نمی‌گرفت. این، دقیقا همان چیزی است که ایران می‌خواهد.

    و سوم، به نظر می‌رسد که ایالات متحده از همان ابتدا از خود ضعف نشان می‌دهد و از هدف پایان دادن به برنامه هسته‌ای ایران دست کشیده است. همان‌طور که روزنامه نیویورک تایمز می‌گوید، ترامپ و ویتکاف نشان داده‌اند که به‌رغم درخواست‌های شدید مقامات دولت ترامپ قبل از آغاز مذاکرات مبنی بر اینکه ایران برنامه هسته‌ای خود را به‌طور کامل برچیند و همچنین برنامه موشکی خود و حمایتش از گروه‌های منطقه را کنار بگذارد، هدف واقعی آنها تضمین این است که ایران هرگز نمی‌تواند سلاح هسته‌ای بسازد.

    اندیشکده مستقر در نیویورک با بیان اینکه «درک شیوه‌های مذاکره ویتکاف دشوار است» به اظهارات او در گفت‌وگو با روزنامه وال استریت ژورنال درست پیش از آغاز مذاکرات عمان اشاره کرد که گفته بود: موضع امروز ما برچیده شدن برنامه هسته‌ای ایران است. البته این بدان معنا نیست که در حاشیه، راه‌های دیگری برای سازش بین ۲ کشورمان پیدا نخواهیم کرد. جایی که خط قرمز ما خواهد بود؛ توانایی هسته‌ای شما نمی‌تواند تسلیحاتی باشد.

    این، تعریف یک امتیاز پیشگیرانه است: این هدف نهایی من است اما اگر شما آن را دوست ندارید، من یکی دیگر را پیدا خواهم کرد.

    اگر هدف ویتکاف توافقی است که به آژانس اجازه بازرسی از برنامه هسته‌ای ایران را بدهد، در حالی که ایران به حمایت خود از گروه‌های منطقه مانند حماس، حزب‌الله و انصارالله یمن ادامه می‌دهد و به ایران اجازه می‌دهد به توسعه موشک‌هایی با برد بیشتر و بیشتر ادامه دهد، او برجام را می‌خواهد.

    رئیس جمهور ترامپ در سال ۲۰۱۸ دقیقا به همین دلایل به‌طور یک‌جانبه از برجام خارج شد، چراکه به گفته او، توافق هسته‌ای با ایران یکی از بدترین و یک طرفه‌ترین معاملاتی بود که ایالات متحده تاکنون وارد آن شده بود.

    شورای روابط خارجی  در بخش پایانی یادداشت خود با تاکید بر اینکه «اکنون به نظر می‌رسد مطالبات ترامپ پس از خروج از برجام برای رسیدن به توافقی جدید با ایران در مسیر فراموشی قرار دارد» به دولت ترامپ توصیه کرد که از ابزارهای خود برای اعمال فشار به منظور دستیابی به توافقی فراتر از برجام استفاده کند.

    منبع: ایسنا

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.