آماده‌باش امنیتی در استان‌های مصر؛ نگرانی از تحولات منطقه‌ای یا سالگرد انقلاب ۲۵ ژانویه؟
  • دی 5, 1403 ساعت: ۱۷:۲۰
  • شناسه : 90926
    4
    خیابان‌های قاهره و مراکز استان‌های مصر شاهد آماده‌باش امنیتی شدیدی است به‌ ویژه در میادین و خیابان‌های اصلی مانند میدان التحریر و مرکز شهر قاهره، دلیل این امر، نزدیک بودن سالگرد انقلاب ۲۵ ژانویه سال ۲۰۱۱ میلادی، تحولات منطقه‌ای و به ویژه رخدادهای سوریه و یا نزدیک شدن به کریسمس و سال نو عنوان شده است.
    پ
    پ

    استقرار خودروهای زرهی و عناصر امنیتی مسلح به شکل گسترده در این مناطق به چشم می‌خورد، شاهدان عینی می‌گویند که افرادی با لباس‌های غیرنظامی که گمان می‌رود وابتسه به سرویس‌های امنیتی مخفی هستند، شهروندان را بازرسی کرده و تلفن‌های همراه آن‌ها را چک کردند.

    این اقدامات بخشی از تاکتیک‌های امنیتی نهاهای مصری است که در زمان‌های خاصی از هر سال از جمله سالگرد انقلاب و مراسم دینی تکرار می‌شود.

    سیاستمداران مصری در گفت‌وگو با العربی الجدید تصریح کردند: آماده‌باش امنیتی در استان‌های مصر نشانگر یک پیام دوگانه است؛ از نظر داخلی، هدف آنها، تاکید بر سیطره حکومت بر وضعیت امنیتی با نزدیک شدن به سالگرد انقلاب ۲۵ ژانویه است؛ سالگردی که اهمیت نمادین زیادی برای حکومت و شهروندان دارد اما از منظر منطقه‌ای این آماده‌باش با توجه به تنش‌های جدید در جهان عرب به ویژه در سوریه، انجام می‌شود که بیانگر تمایل دولت مصر برای نشان دادن ثبات داخلی خود در میان چالش‌های منطقه‌ای فزاینده است.

    آماده‌باش امنیتی در استان‌های مصر مرتبط با تحولات منطقه‌ای است

    در سطح منطقه‌ای، وجود آماده‌باش امنیتی در استان‌های مصر و قاهره را می‌توان در چارچوب وسیع‌تری تحلیل کرد که شامل تشدید تنش‌ها در سوریه و تأثیر آن بر منطقه می‌شود.

    با افزایش تحرکات بین‌المللی و منطقه‌ای در خصوص راه حل سیاسی در سوریه، مصر به دنبال تاکید بر ثبات و امنیت داخلی خود به عنوان بخشی از معادله توازن منطقه‌ای است.

    در بحبوبه آماده‌باش امنیتی در استان‌های مصر، دکتر سعید صادق استاد جامعه‌شناسی سیاسی در سخنانی به العربی الجدید گفت: «وضعیت اقتصادی فعلی از جمله تورم و کاهش ارزش پول ملی همزمانی با تحولات منطقه‌ای مانند سقوط بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه و بروز بحران‌هایی مانند بحران امضای توافقنامه با صندوق بین‌المللی پول، نگرانی‌های حکومت مصر را به‌ویژه با توجه به سالگرد انقلاب ۲۵ ژانویه افزایش داده است.»

    صادق توضیح می‌دهد:«حکومت السیسی با وجود تفاوت در شرایط داخلی و ماهیت مخالفان در دو کشور، مشابه حکومت اسد بر حمایت خارجی تکیه دارد که البته باید به تنش در روابط با عربستان هم اشاره کرد که بخشی از آن به دیدار جمال مبارک با برخی از رهبران سعودی در لندن باز می‌گردد.»

    در همین ارتباط، «عمرو هاشم ربیع»، مشاور مرکز پژوهش‌های سیاسی و راهبردی «الاهرام» اظهار داشت: «وضعیت آماده‌باش امنیتی در خیابان‌ها شاهد افزایش چشمگیری نبوده است و از مدت‌ها پیش اساسا وجود دارد اما شاید اندکی به دلیل همزمانی با رخدادهای انقلاب ۲۵  ژانویه یا ۳۰ ژوئن افزایش یافته است.»

    پیش از این، برخی کاربران در شبکه‌های اجتماعی کلیپ‌های ویدئویی از تظاهرات در مصر را دست به دست می‌کردند که  معترضان سیاست‌های «عبدالفتاح السیسی»، رئیس‌جمهور این کشور را محکوم کرده و خواستار سرنگونی وی هستند.

    در این ویدیوها جمعیتی به چشم می‌خورند که عکس‌های السیسی را پاره می‌کنند و شعار می‌دهند: «مردم خواهان سرنگونی دولت هستند، ای السیسی قدرت را ترک کن». وبگاه اوکراینی آر بی سی خبر از تظاهرات اعتراضی گسترده در مصر داده است اما رسانه‌های عربی از جمله عربی ۲۱، در گزارشی عنوان کرد با پیگیری و بررسی این ویدیوها مشخص شد که قدیمی بوده و ویدئوها مربوط به سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ میلادی است. النهار لبنان نیز ویدئو ها را متعلق به سال های گذشته می داند.

    منبع: شفقنا

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.