آرایش نظامی آنکارا و تل‌آویو در سوریه/ نگاه «ترامپ» چیست؟
  • فروردین 23, 1404 ساعت: ۱۶:۴۰
  • شناسه : 94011
    0
    از زمان سقوط دولت «بشار اسد» و حاکم شدن گروههای وابسته به ترکیه در سوریه، این کشور عرصه دخالت و کشمکش میان تل آویو و آنکارا برای گسترش مناطق نفوذ شده است.
    پ
    پ

    پایگاه خبری- تحلیلی العربی الجدید امروز شنبه در مطلبی با عنوان «سوریه و جنگ نفوذ میان اسرائیل و ترکیه» نوشت: از زمان سقوط نظام بشار اسد در هشتم دسامبر گذشته، اسرائیل جنگی تمام عیار را علیه سوریه به راه انداخته است و زیرساخت‌های نظامی سوریه که برای حاکمان جدید بر جای مانده بود شامل جنگنده ها، کشتی های جنگی، ادوات زرهی، توپخانه و موشک و نیز مراکزی مانند فرودگاههای نظامی و تونلهای ویژه موشک های راهبردی دوربرد را هدف قرار داده است و این همزمان با تشدید جنگ نفوذ میان اسرائیل و ترکیه به شکل مستقیم و غیرمستقیم است.

    این رسانه افزود: بخش اعظم تسلیحات و تجهیزات ارتش سابق سوریه غیرقابل استفاده بود، اما زیرساختها شامل پایگاه‌های نظامی و تونل‌ها و کارخانه های اسلحه سازی و مراکز تحقیقاتی در وضع خوبی بوده و سوریه هزینه زیادی برای ایجاد و تجهیز آن خرج کرده است. اسرائیل در انجام این عملیات مقاومتی در برابر خود نمی‌بیند.

    پایگاه العربی الجدید به چهار بهانه رژیم صهیونیستی برای انجام حملات علیه سوریه اشاره کرد و نوشت: بهانه نخست پیشینه گروه‌های جدید حاکم در سوریه است و تل آویو تنها راه را حمله می‌بیند و اینکه تهدیدی از جانب این گروه‌ها متوجه اسرائیل نشود و از این رو با هر ابزاری به دنبال ممانعت از ارتش جدید به جای ارتش قبلی و منحل شده است.

    بهانه دوم، مواضع رسمی و غیر رسمی درباره اخبار مربوط به امضای توافق نظامی میان دمشق و آنکاراست. اسرائیل به شدت نگران استقرار سامانه های پدافندی روسی و استقرار پهپاد در پایگاه «تی فور» است. اسرائیل حضور ترکیه در این پایگاه را خطرناک می داند زیرا آزادی عملش را در سوریه می گیرد. طبق اطلاعات واصله، ائتلاف ترکی-سوری شامل آموزش ارتش جدید سوریه و تجهیز آن به تسلیحات مدرن ترکیه ای، ایجاد پایگاه‌های نظامی ترکیه در مناطق مرکزی سوریه از جمله «تدمر»، بازسازی فرودگاههای نظامی و استقرار پهپادهای ترکیه است و از این رو اسرائیل فرودگاه «تی فور» در صحرای حمص و چند فرودگاه نظامی در استان حماه را بمباران کرد.

    بهانه سوم، بلندپروازی اسرائیل برای تبدیل شدن به قدرت بلامنازعه در منطقه خاورمیانه است که همه توافقات نظامی و امنیتی و سیاسی مناسب با منافع خود ببیند.

    بهانه چهارم، تبدیل سوریه به کشوری شکست خورده و بی ثبات کردن آن و ایجاد مناطق خودمختار در شرق و جنوب و ساحل این کشور است.

    این رسانه در ادامه آورده است: سفر هفته گذشته «بنیامین نتانیاهو» به واشنگتن در زمینه تشدید تنش میان اسرائیل و ترکیه بسیار مهم بود و آمریکا به دنبال این است که حد وسط را میان تل آویو و آنکارا بگیرد و این در حالی است که روابط میان اسرائیل و ترکیه به شکل مستقیم و غیرمستقیم ادامه دارد و برخی منابع سفر «هاکان فیدان» به واشنگتن قبل از سفر نتانیاهو را با هدف درخواست از دولت آمریکا برای جلوگیری از تشدید حملات نظامی اسرائیل علیه سوریه دانستند. همچنین همزمانی حضور «گدعون ساعر» وزیر خارجه اسرائیل با فیدان در پاریس گمانه زنی درباره ورود پاریس به خط وساطت را افزایش داد.

    به نوشته العربی الجدید، فیدان از آمریکا درخواست کرده است که به تل آویو برای توقف حملاتش به سوریه فشار بیاورد و پاسخ اسرائیل این بوده است که تل آویو حق دارد با هر اقدام تهدید کننده از جانب سوریه مقابله کند.

    وزارت دفاع ترکیه روز پنجشنبه اعلام کرد که نخستین جلسه فنی بین آنکارا و تل‌آویو با هدف ایجاد سازوکاری برای جلوگیری از درگیری میان دوطرف در سوریه، در شهر باکو برگزار شد.

    رسانه‌های رژیم صهیونیستی سپس گزارش دادند که دوطرف نتوانستند درباره جلوگیری از تنش در سوریه به توافق برسند. در همین ارتباط، شبکه تلویزیونی «کان» رژیم صهیونیستی اعلام کرد که یک دور دیگر مذاکره بین تل آویو و آنکارا پس از عید موسوم به «فصح» یهودی برگزار خواهد شد.

    منبع: ایرنا

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.