«جهاد طه» یکی از سخنگوهای حماس به شبکه العربی الجدید گفت: در پاسخ به طرح پشنهادی اصلاحاتی صورت گرفت و بر لزوم توقف آتشبس، عقب نشینی، بازسازی و تبادل اسرا تأکید دارد.
این مقام حماس ابراز امیدواری کرد که این اصلاحات بتواند در خدمت مسائل ملی فلسطین قرار گیرد.
طه گفت: ما آماده هستیم که از طریق مذاکره و با دوستان میانجیگرمان هرگونه جزییات این اصلاحات را بررسی کنیم
نماینده حماس در لبنان
«احمد عبدالهادی» نماینده حماس در لبنان نیز گفت: دولت آمریکا و کشورهای میانجی باید به نتانیاهو فشار بیاورند تا با پاسخی که مقاومت ارائه کرده، موافقت کند.
وی افزود: این اصلاحات شامل عقب نشینی از نوار غزه از جمله گذرگاه رفح و محور فیلادلفیاست.
عبدالهادی ادامه داد: به دنبال بازگشایی گذرگاه رفح نیستیم و نمی خواهیم که مدیریت آن به کسی محوّل شود، بلکه خواهان آن هستیم که مدیریت آن به کسی که پیش از اشغال صهیونیستها آن را اداره میکردند، واگذار شود.
این مقام بار دیگر تأکید کرد: همه کسانی که از حماس و موافقت میخواستند که با طرح پیشنهادی موافقت کنند، نتانیاهو را زیر فشار بگذارند تا با پاسخ حماس موافقت کند.
عبدالهادی افزود: مقاومت از همان آغاز مذاکرات از خود انعطاف و اقدامات مثبت نشان داد تا تجاوز دشمن به نوار غزه متوقف شود، البته این انعطافپذیری به معنای دست برداشتن از خواستههای به حق ملت فلسطین نیست.
مقام ارشد جهاد اسلامی
«رسمی ابوعیسی» از رهبران ارشد جنبش جهاد اسلامی نیز در این باره گفت که نتانیاهو تلاش کرد که با جنبش جهاد اسلامی به صورت مجزا به توافق برسد که این مسأله پذیرفته نشد.
وی افزود: تلاش مقاومت این است که تجاوز متوقف و ارتش رژیم صهیونیستی از غزه خارج شود.
حسام بدران از رهبران حماس
وی به شبکه الجزیره مباشر گفت: تأکید ما در این اصلاحات بر خواستههای مردم فلسطین و در رأس آن توقف درگیری و خروج اشغالگران از غزه استوار بوده است.
بدران افزود: در مذاکرات به نقطه صفر برنگشتیم و آنچه تازگی دارد، قطعنامه شورای امنیت و سخنرانی بایدن است که بر ضرورت پایان جنگ تأکید داشته است.
وی اضافه کرد: هیچ اقدام مثبتی از سوی اشغالگران راجع به قطعنامه اخیر شورای امنیت انجام نشده است.
غازی حمد عضو دفتر سیاسی حماس
این مقام حماس افزود: برای همه انتخابها آمادگی داریم، اما انتخاب نخست ما رسیدن به توافقی است که به درد و رنج ملت فلسطین پایان دهد.
وی در خصوص میزان پایبندی رژیم صهیونیستی به هرگونه توافقات ممکن ابراز تردید کرد.
این اظهارات پس از آن بیان می شود که اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس و زیاد النخاله دبیرکل جنبش جهاد اسلامی شب گذشته در دوحه پاسخ مقاومت به طرح پیشنهادی رژیم صهیونیستی برای مبادله اسرا را تحویل نخست وزیر قطر دادند.
منبع: ایرنا
ثبت دیدگاه