نقشه جدید تل‌آویو برای از مسیر خارج کردن دیپلماسی تهران و ترامپ
  • اردیبهشت 2, 1404 ساعت: ۱۳:۴۰
  • شناسه : 94339
    2
    با وجود اینکه رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، در حال حاضر با اقدام نظامی گسترده مخالفت کرده است، اسرائیل در حال بررسی گزینه «حمله محدود» به تأسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران در ماه‌های آینده است.
    پ
    پ

    با وجود اینکه رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، در حال حاضر با اقدام نظامی گسترده مخالفت کرده، گفته می‌شود اسرائیل در حال بررسی گزینه «حمله محدود» به تأسیسات هسته‌ای ایران در ماه‌های آینده است.

    گزینه‌های نظامی مورد بررسی اسرائیل نیاز به حمایت حداقلی از سوی آمریکا دارند که این امر نشان‌دهنده تغییری در مقایسه با طرح‌های قبلی است که ابعاد گسترده‌تری داشتند. این برنامه‌ها بر اساس برخی گزارش‌ها شامل مجموعه‌ای از اقدامات هدفمند مانند حملات هوایی یا عملیات کماندویی است که با هدف به تأخیر انداختن توانمندی‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران برای چند ماه یا بیشتر طراحی شده‌اند.

    به نوشته نیوزویک، اقدام نظامی اسرائیل می‌تواند تلاش‌های دیپلماتیک جاری را تضعیف کند و باعث تشدید تنش‌ها در منطقه شود. واشنگتن بارها تأکید کرده که اولویت کنونی‌اش دیپلماسی است، و هرگونه اقدام یک‌جانبه از سوی اسرائیل ممکن است روابط آمریکا و اسرائیل را تحت تاثیر قرار داده و اقدامات تلافی‌جویانه‌ای از سوی جمهوری اسلامی ایران را در پی داشته باشد. با توجه به پیشرفت مذاکرات، هرگونه اقدام یک‌جانبه می‌تواند روند گفتگوها را پیچیده‌تر کند.

    رویترز گزارش داده که اسرائیل اخیراً چند گزینه نظامی را به واشنگتن ارائه کرده که برخی از آن‌ها برای اواخر بهار یا تابستان زمان‌بندی شده‌اند. یک مقام ارشد اسرائیلی گفته هنوز تصمیم نهایی اتخاذ نشده، اما احتمال اجرای عملیاتی کوچک‌تر که نیازمند پشتیبانی کامل آمریکا نباشد، بیشتر شده است.

    در همین حال، یک مقام ارشد امنیتی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده که تهران اطلاعات موثقی در اختیار دارد مبنی بر اینکه اسرائیل در حال برنامه‌ریزی برای حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران است. رسانه‌های دولتی ایران این گزارش را منتشر کرده‌اند. مقامات ایرانی پیش‌تر بارها وعده داده‌اند که در صورت هرگونه حمله، واکنش نشان خواهند داد.

    تریتا پارسی، تحلیل‌گر مسائل خاورمیانه، به نیوزویک گفت: «اصرار شدید اسرائیل برای تخریب مسیر دیپلماسی می‌تواند به شکل ترور، خرابکاری و دیگر حملات درون کشور ظاهر شود که هدف‌شان تحریک جمهوری اسلامی ایران و برهم زدن روند مذاکرات است.»

    هفته گذشته، نیویورک تایمز گزارش داد که ترامپ پیشنهاد بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، برای حملات گسترده را رد کرده است. ترامپ گفت: «من عجله‌ای برای این کار ندارم، چون فکر می‌کنم ایران می‌تواند کشوری بزرگ باشد و بدون مرگ و ویرانی، زندگی خوبی داشته باشند. این اولویت من است.»

    تریتا پارسی، معاون اجرایی مؤسسه کوئینسی، به نیوزویک گفت: «اسرائیلی‌ها تلاش خود را برای بر هم زدن مذاکرات سه‌برابر کرده‌اند. در حالی که از بیرون و درون دولت ترامپ برای اعمال فشار تلاش می‌کنند، ممکن است از سمت ایران هم سعی در خرابکاری داشته باشند. به همین دلیل، بسیار حیاتی است که آمریکا و جمهوری اسلامی ایران سریع‌تر به پیشرفت و توافق برسند.»

    محمد صدر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران نیز گفته: «اگر ترامپ بخواهد خواسته‌های اسرائیل را به میز مذاکرات بیاورد، از جمله توقف کامل غنی‌سازی، طبیعتاً به توافقی نخواهیم رسید.»

    مذاکرات هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران و آمریکا قرار است این هفته از سر گرفته شود و تیم‌های فنی درباره غنی‌سازی اورانیوم و دیگر مسائل اصلی گفتگو خواهند کرد. هرگونه اقدام نظامی از سوی اسرائیل می‌تواند روند این مذاکرات را تحت‌تأثیر قرار دهد.

    منبع: آکوایران به نقل از نیوزویک

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.